În perioada 26 – 28 iunie, la Debrecen, va avea loc o şcoala de vară în cadrul căreia studenţii Universităţii din Oradea vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la instituţii din România şi Ungaria.
Posibilitate de perfecţionare pentru studenţii Universităţii din Oradea. Împreună cu cei de la Universitatea din Debrecen, aceştia vor participa la demonstraţii practice în tehnici de imagistică a creierului şi la prezentări pe diverse teme actuale din neuroştiinte, susţinute de cadre didactice sau cercetători de la Universtăţile din Debrecen şi Oradea, dar şi de la alte instituţii academice sau de cercetare din România şi Ungaria, cum sunt Centrul de Cercetare Coneural din Cluj, Universitatea Semmelweis din Budapesta şi Centrul de Cercetare in Medicina Experimentală al Academiei de Ştiinţe din Budapesta.
Tematica abordată include subiecte din domeniul neuroştiinţelor moleculare, al electrofiziologiei celulare şi al neuroştiinţelor cognitive.
De asemenea, programul include sesiuni ştiinţifice ale studenţilor, în care aceştia vor prezenta rezultate ale practicii de cercetare desfăşurate pe parcursul derulării proiectului.
Intitulat „Reţele neuronale complexe: de la transmisia sinaptică la activitatea cerebrală”, proiectul este coordaonat de Universitatea din Oradea (director de proiect – lector dr. Adina Mincic) şi cofinanţată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.
Ichim Vasilică