După ce a fost salvată de la faliment, fiind preluată de investitorul clujean Mihai Giurgiu, echipa fanion a judeţului Bihor are şi un plan bine definit. În primul an îşi propune să îşi rezolve problemele financiare şi să evite retrogradarea, în anul doi, reconstrucţia iar în al treilea an speră să promovezez în primul eşalon.
Întrunită marți, 18 august 2015, la sediul clubului, din strada Iosif Vulcan, Adunarea Generală a Asociaților (AGA) clubului FC Bihor a luat hotărârea să-l primească pe Mihai Giurgiu ca asociat în cadrul clubului. Totodată, acesta a fost numit și președinte al Comitetului Director al clubului orădean, în timp ce Mircea Fodor a fost desemnat președinte executiv al clubului.
„Domnul Mihai Giurgiu a intrat ca membru fondator, totodată și finanțator al clubului FC Bihor și am hotărât, în unanimitate de voturi, ca dânsul să fie și președinte clubului. Îi mulțumesc foarte mult fostului președinte al clubului FC Bihor, Mircea Fodor, pentru că și-a asumat responsabilitatea de a conduce clubul în momente, spun eu, foarte grele și în care nu multă lume și-ar fi dorit să vină în această funcție.
Îi mulțumesc pentru optimismul pe care l-a avut până în ultimul moment, că va găsi şi va aduce un investitor pentru clubul FC Bihor”
a declarat după ședința AGA, Florin Bogdan, unul dintre membrii Adunării.
„Acum începe adevăratul chin!”
Investitorul Mihai Giurgiu susţine că odată cu preluarea clubului va trece la un alt nivel în proiectul fotbalistic pe care şi l-a propus, trecerea spre seniorat.
„Este un lucru pe care mi l-am dorit de mult timp, de când am început negocierile, de când am început de fapt să intru în lumea fotbalului, asociat în școli de fotbal și chiar în ultimul timp finanțator la un centru de copii și juniori.
Mi-am dorit să ajung să continuu proiectul de la copii și juniori, să trec spre seniorat, crezând în calitățile fotbalistice pe care le avem și noi, dar din păcate neinstruite și ne puse pe drumul competițional cel bun. Am venit la Bihor cu foarte mare entuziasm, sprijinul autorităților este foarte important.
Negocierile au fost de lungă durată, asta înseamnă că aceste negocieri sunt cele mai bune care puteau fi făcute, pentru mine, pentru Consiliului Județean și pentru club. Îi mulțumesc domnului Mircea Fodor. El se va ocupa de acum de partea sportivă, iar eu de cea administrativă, financiară. Pentru mine partea cea mai ușoară a trecut, acum începe adevăratul chin. Situația echipei nu mai necesită nici ore de întârziere”
a declarat Mihai Giurgiu.
„Sper să intrăm în normalitate”
Chiar dacă lucrurile par a se fi rezolvat, problemele abia acum încep.
„Acum două luni și o săptămână am dat un SMS la cineva și cel care mi-a dat numărul a zis, domnule, în nebunia matale ce vrei? Să vorbesc cu un om. În urma SMS-ului am fost refuzat, am mai insistat cu un al doilea SMS și mi s-a spus: „vorbim mâine”, pentru ca după două luni și o săptămână, să ajungă să devină conducătorul acestui club. Îl felicit și mă felicit, pentru că am crezut în el și în mine.
În continuare, munca abia acum începe. Este foarte greu, când mai sunt zece zile și dacă vă spun minusurile lui FC Bihor, umpleți o foaie, în primul rând neachitate datorii FRF și AJF, nici un contract cu nici un jucător, restanțe salariale la jucători, nici un contract cu nici un antrenor, restanțe salariale la antrenori, în club nu mai există oameni care să lucreze…
Deci practic o luăm de la zero și mai sunt zece zile. Omologarea stadionului nu este făcută încă. Toate acestea datorită faptului că n-au fost bani, nu că n-aș fi vrut să le fac, că nu aș fi avut chef, ci problema banilor. Sper ca odată cu această zi să intrăm în normalitate”
a spus Mircea Fodor.
Noul investitor nu intenţionează să schimbe organigrama. Antrenorul va rămâne şi va decide care posturi sunt deficitare pentru a aduce jucători de la Academie, de a căror cazare clubul se ocupă deja.
Întrucât Consiliul Judeţean Bihor, partener în acest proiect, nu poate efectua plăţi câtă vreme există datorii se va solicita o nouă adunare a creditorilor, unde să se stabilească un nou plan de plată a datoriilor. Pentru început doar Giurgiu va finanţa clubul, iar Primăria se va ocupa de tot ceea ce înseamnă baza sportivă şi stadion.
Conform unor surse din interiorul clubului, noul investitor vizează promovarea în Liga I peste trei ani. În primul an se are în vedere rezolvarea problemelor financiare şi evitarea retrogradării, în al doilea se doreşte contrucţia unei echipe puternice care să atace în al treilea an, cu şanse, promovarea.
Mihai Giurgiu are 36 ani şi este acţionar la o firmă italiană care produce parapeţi metalici pentru autostrăzi, cu reprezentanţă în România şi partener la şcoala de fotbal „Viitorul Mihai Georgescu” din Cluj-Napoca.