Nu știu cum e în cazul tuturor persoanelor care se joacă pe calculator, dar știu că, în general, jocurile sunt pentru a te relaxa. Ai avut o zi grea la muncă, nu ți-au ieșit bine anumite lucruri, dai drumul la calculator, joci o oră sau două FIFA și îți mai îndulcești amarul. Ce faci însă când jocul în sine devine sursă de enervare și de stres?
Cei care sunt mai cumpătați din fire ar spune că problema este la cel care joacă. Că un joc pe calculator nu trebuie luat în serios și că, dacă în loc să te destindă mai rău te enervează, este mai bine să cauți altceva.
Alții s-ar întreba cum se poate să te enerveze un joc? Doar este un joc. Păi, în cazul FIFA 16, e ca și cum ai juca poker și adversarul te-ar fura pe față. Este clar, cel mai simplu e să nu mai joci, dar nu poți să te faci că nu ai fost furat. Mai ales că ai dat bani pe el. FIFA 16 este cel mai prost joc din serie, un joc de aproape 50 de euro, bani pe care simți că i-ai cheltuit degeaba.
Nu intru în detalii, voi publica în următoarea perioadă un review complet cu privire la acest joc. Rămâne însă în continuare întrebarea, cum te raportezi la un joc pentru care ai plătit bani și care te dezamăgește total. Poți merge la protecția consumatorilor să le explicit că jocul ar trebui să imite realitatea iar realitatea nu are nimic în comun cu jocul?
Cum vor verifica și documenta ei această fraudă de proporții care este jocul FIFA. Da, știu că fraudă este un cuvânt dur, dar nu poți denumi altfel un producător care te înșeală, vânzându-ți un produs care nu face ceea ce ar trebui să facă.
Am vorbit cu câțiva informaticieni, nu, nu băieți de duzină care au învățat ieri să instaleze un windows, oameni care trăiesc din a face soft sau care activează în domeniu la companii foarte mari din lume și care mi-au explicat că este imposibil de demonstrat că jocul e „criptat”.
Cu alte cuvinte, singura modalitate realistă de a amenda producătorul jocului, dacă vă simțiți înșelați, este să nu îl mai cumpărați. Așa că și eu vă îndemn să faceți acest lucru: Nu cumpărați FIFA 16!