Printre manifestările de vârf din 2016 s-au numărat trei festivaluri internationale organizate sub patronajul Ministerului Culturii: Festivalul Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”, Festivalul Fotografiei Europene și Festivalul Fotografiei Chineze în România.
Pe 11 ianuarie 2016 a fost lansat într-un cadru festiv la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea ediţia a patra a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”. În cadrul lui au fost vernisate zeci de expoziții de artă fotografică în cele mai mari orașe din România, precum și în Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria. Festivitatea de închidere a Festivalului a avut loc în prezența unui public numeros pe 10 februarie 2016, la Centrul Cultural Bucovina din Suceava.
Festivalul Fotografiei Europene, aflat la cea de a IV-a ediţie, a debutat pe 09 mai 2016, în Galeria „Bastion Croitorilor” din Cluj Napoca. Cu această ocazie a avut loc vernisajul Salonului Internaţional „Eurofotoart Stars” 2016, ediţia a VIII-a, organizat de Asociaţia Euro Foto Art. În cadrul Festivalului au fost vernisate zeci de expoziții de artă fotografică în cele mai mari orașe din România, precum și în Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria.
Festivitatea de închidere a evenimentului organizat sub patronajul Consulatului General al României din Cernăuți a avut loc în prezența unui public numeros pe 31 mai, la Muzeul de Artă din Regiunea Cernăuți (Ucraina), unde a fost vernisată în parteneriat cu Centrul Cultural „Bucovina” – Suceava (RO) Expoziția Internațională de Artă Fotografică intitulată „Dialog…”, realizată din lucrările artiștilor fotografi din R. Moldova, România, Ucraina și Ungaria.
Cel de-al treilea festival organizat în 2016, în parteneriat cu China Photo Network Online, sub patronajul Ministerului Culturii și al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, a fost Festivalul Fotografiei Chineze în România. Dedicate Zilei Națională a Chinei, evenimentul a debutat în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea. În cadrul lui au fost vernisate în Baia Mare, Carei, Cluj Napoca, Galați, Oradea, Slatina și Suceava o serie de expzoiții ale artiștilor fotografi din China.
În unica galerie permanentă de fotografie din România au fost vernisate de la infiinţare peste 500 expoziţii ale artiştilor fotografi din toate colţurile lumii. În 2016 galeria a găzduit 21 de expoziții ale Asociației „Euro Foto Art”, Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, Fotoclubului „Vasile Vénig László” Carei, Fotoclubului „Mircea Faria” din Craiova,
China Photo Network Onlina, Fotoclubului „FCKSV” Novi Sad (Serbia), Asociației Fotografilori din Transcarpathia – Ujhorod (Ucraina) și Fotoclubului „Marx Jozsef” Tg. Mureș, precum și a unor artiști fotografi reputați: din Iași, Domokos Maria din Budapesta (Ungaria), Mózes Gábor (Israel), Apáti Tóth Sándor din Cegléd (Ungaria), Magdó István (Săcele) Brașov, Retrospectiva Ștefan Tóth AFIAP din Oradea, Nicoleta Gabor (Oradea) și Radu Igazság (București).
Tot în această galeria au fost vernisate în 2016 ediția a XI-a a Salonului Artiștilor Fotografi Români și Maghiari de Pretutindeni, Salonul internaţional al artistelor fotograf intitulat „Femeia” (dedicat Zilei internaţionale a femei), Expoziția națională de artă fotografică intitulată „Crucea Roșie din România” dedicat aniversării 140 de existență a Societății Naționale.
În parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea au fost organizate și vernisate în minunatele spații expoziționale personala artiștilor fotografi Szabó Attila din Miercurea Ciuc, Ștefan Tóth din Oradea, Expoziția artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea, Expoziția intitulată „Tradiții populare de iarnă” și Salonul Internațional „Euro Foto Art Partners”.
Asociația „Euro Foto Art” a colaborat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea cu diferite materiale documentare expuse în cadrul Secției „Istoria Fotografiei din Oradea”, modulul „Colecția de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István”.
În îngrijirea editurii „Euro Foto Art” autorizată de Biblioteca Naţională a României a apărut catalogul tipărit cu sprijinul financiar al Muncipiului și Consiliului Local Oradea intitulat „Expoziția ariștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea, precum și calendarul de birou al Asociației „Euro Foto Art” 2017.
Asociaţia internaţională a acordat în anul 2016 un număr de 32 de patronaje unor expoziţii reprezentative de artă fotografică vernisate în diferite oraşe ale României. Anul trecut au fost acordate celori mai reprezentivi artişti fotografi: Mihail Moldován din Săcele (Brașov) și Vasile Vénig László (post-mortem) din Carei medaliille de aur, de merit pe viaţă Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly numerotate şi înregistrate ca marcă la Oficiul de Stat pentru Mărci a României.
Numărul Asociaţiilor şi Fotocluburilor, care au devenit Organizaţii partenere ale Asociaţiei „Euro Foto Art” a ajuns la 33.