duminică, 18 aprilie 2021
OradeaPress
No Result
View All Result
  • Prima pagină
  • Știri
    • Actualitate
    • Anchetă/Poliţie
    • Cultură
    • Educație
    • Eveniment
    • Filarmonică/Teatru
    • Internaţional
    • Naţional
    • Opinie/Pamflet
    • Oradea/Bihor
    • Politică
    • Religie/Culte
    • Reportaj
    • Sanatate
    • Social
    • Sport
  • Editorial
  • Contact
OradeaPress
  • Prima pagină
  • Știri
    • Actualitate
    • Anchetă/Poliţie
    • Cultură
    • Educație
    • Eveniment
    • Filarmonică/Teatru
    • Internaţional
    • Naţional
    • Opinie/Pamflet
    • Oradea/Bihor
    • Politică
    • Religie/Culte
    • Reportaj
    • Sanatate
    • Social
    • Sport
  • Editorial
  • Contact
No Result
View All Result
OradeaPress
No Result
View All Result
Home Știri Sanatate
Foarte important! Cine are prioritate, unde se fac și cât costă testele Covid-19 în Bihor

Foarte important! Cine are prioritate, unde se fac și cât costă testele Covid-19 în Bihor

Ichim VasilicăbyIchim Vasilică
4 noiembrie 2020
in Sanatate

Presiunea care se pune în ultimul timp pe Serviciul de Ambulanță Județean Bihor și pe spitalele din județ ar putea fi mai mică dacă oamenii ar cunoaște cine are prioritate la testare și unde altundeva se mai pot face teste pentru identificarea virusului SARS-CoV-2. În acest sens Direcția de Sănătate Publică Bihor a dat publicității un comunicat cu detalii importante.

În urma creșterii solicitărilor la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, atât din partea pacienților cât și din partea medicilor de familie, în vederea recoltării de probe pentru testare Covid-19 la domiciliu a unor persoane cu simptome diverse, Direcția de Sănătate Publică Bihor a informat miercuri, 4 noiembrie 2020, atât medicii de familie cât și Serviciul Județean de Ambulanță privitor la prevederile legale în vigoare pentru recoltarea probelor de testare a Covid-19 care poate fi efectuată la domiciliu.

Conform Ordinului MS nr. 807/2020, recoltarea probelor va fi efectuată de către Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ), în cazul persoanelor simptomatice aflate în carantină la domiciliu, al altor persoane simptomatice identificate de către personalul medical al SAJ, gravide simptomatice şi persoane incluse în Recomandările de prioritizare a testării pentru Covid-19, doar în cazul în care nu se pot deplasa la centrele de recoltare, cu excepția celor pentru care recoltarea probelor este efectuată de direcția de sănătate publică județeană respectiv, pentru contacţii simptomatici din focare și cazurile confirmate.

În conformitate cu metodologia Institutului Național de Sănătate Publică există priorități de testare: persoane simptomatice, inclusiv personal medico-sanitar si auxiliar, conform definiţiei de caz; contacți direcți simptomatici ai cazurilor confirmate; pacienţi cu maximum 48 de ore înainte de procedura de transplant (asimptomatici) şi donatorii de organe, ţesuturi şi celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de organe, ţesuturi şi celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant – două teste la 24 de ore interval; echipele medicale de prelevare a organelor pentru transplant care se deplaseaza de la centrul de transplant in centrele de prelevare – la fiecare două săptămâni; pacienţi asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos, cu maxim 48 de ore înainte de internarea în spital (termenul de imunosupresie se referă la: chemoterapia citotoxică, agenți biologici cu acțiune prelungită, imunoterapie celulară și doze mari de glucocorticoizi, conform ghidului Societății Americane de Boli Infecțioase; pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie și/sau radioterapie (pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie – cu maximum 48 de ore înainte de fiecare cură, respectiv de fiecare prezentare la spital pentru monitorizare, pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de radioterapie – înainte de prima ședință și apoi la 14 zile, până la terminarea curei și pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive, cu maxim 48 de ore înaintea intervenției sau manoperei); pacienti hemodializaţi asimptomatici – de două ori pe luna; pacienti hemodializati asimptomatici contacţi cu caz confirmat, două testări la 6-7 zile interval între ele (pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați în sesiuni separate de restul pacienților); pacienți hemodializaţi simptomatici; persoane instituționalizate asimptomatice – de două ori pe lună; personalul de îngrijire din centre rezidențiale – săptămânal; gravidele asimptomatice care se află în carantină sau izolare la domiciliu sau au fost contact direct cu un caz confirmat – în ziua 14, dacă nu au devenit simptomatice; personal medico-sanitar si auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7-a zi de la ultimul contact posibil infectant (în perioada imediată contactului posibil infectant și până la primirea rezultatului de laborator, personalul medico-sanitar și auxiliar își va desfășura activitatea cu respectarea măsurilor de protecție standard). În cazul pacienților copii care se internează cu însoțitor, se testează și însoțitorul.

Prin aplicarea conformă a legislației în vigoare privitoare la testarea Covid-19 de către medicii de familie și personalul SAJ vor putea fi efectuate testări într-o perioadă optimă doar la grupele populaționale de risc cuprinse în recomandările de prioritizare a testării și va fi diminuată transmiterea în comunitate a virusului.

Cât costă și unde se pot efectua testele!

În județul Bihor recoltarea în vederea testării Covid-19 se poate efectua în cadrul următoarelor unități spitalicești publice: Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, Spitalul CF Oradea, Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita, Spitalul Orășenesc Aleșd, Spitalul Municipal „Ep. N. Popovici” Beiuș și Spitalul Municipal Salonta.

Există însă și unități private în care se fac teste: Regina Maria – Oradea, str. Nicolae Jiga nr. 18-20 (recoltare între 8.00 – 16.00), str. Transilvaniei nr. 2 (recoltare între 8.00 – 11.00) și str. Onisifor Ghibu nr. 1 (recoltare între 8.00 – 11.00), Regina Maria – Beiuș, Calea Bihorului nr 14-16 (recoltare între 8.00 – 11.00), testul se poate face prin prezentare directă sau programare prin call center la numărul 021.9266, prețul unui test este de 390 de lei; Bioclinica – Oradea, str. Nicolae Bolcaș nr. 8 (Bloc Prima Residence Bolcaș), recoltările se fac de luni până joi, între orele 12.00-14.00, prin programare la numărul de tel 0726.336.518, prețul unui test este de 350 de lei; Clinica Sante – Oradea, punct de lucru, str. Louis Pasteur nr. 1, bloc M1, recoltarea se face luni, miercuri și vineri, între 11.00 și 13.00, prin programare la tel. 0359.179.543, prețul unui test este de 350 de lei; Medlife – Oradea, punct de recoltare str. Republicii nr. 30, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 7.00 și ora 11.00, prin programare la tel. 0749.217.553, Medlife – Salonta, str. Toldi Miklos nr. 5, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 7.00 și ora 11.00, prin programare la tel. 0735.300.981 și Medlife – Beiuș, str. Romană nr. 10, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 7.00 și ora 11.00, prin programare la tel. 0743.229.848, prețul unei testări în toate cele trei locații este de 340 de lei,

Clinica Euclid – Oradea, punct de recoltare B-dul. Dacia nr. 49 Bl AN 50, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 8.00 și ora 13.00, prin programare la tel. 0259.434.141, prețul unui test este 295 de lei, Medicris – Oradea, str. Mihai Viteazul nr. 12, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 7.00 și ora 8.00, prin programare la tel. 0259.479.897, prețul unui test este 300 de lei, Bioinvest – Oradea, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 11.00 și ora 13.00, prin programare la tel. 0259.412.295, prețul unui test este 295 de lei, Medicis – Oradea, B-dul. Dimitrie Cantemir nr. 78, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 7.30 și ora 12.00, prin programare la tel. 0745.393.290, prețul unui test este 230 de lei, Synevo – Oradea, locația de pe B-dul. Magheru, nr.8, Bl. M8, parter, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 12.00 și ora 13.30, prin programare la tel. 0259.231.952 și locația B-dul. Decebal nr.22, Bl. C104/b, recoltarea se face de luni până vineri, între ora 7.00 și ora 13.30, prin programare la tel. 0741.245.809, prețul unui test este de 285 de lei și Spitalul Pelican (Medicover), Str. Corneliu Coposu 14A – 14B, recoltarea se face zilnic, între ora 11.00 și ora 13.00, prin programare la tel. 0259.444.444, prețul unui test este de 230 de lei în limba română, 250 de lei în limba engleză.

„Rugăm persoanele din județul Bihor care nu sunt în categoriile menționate la prioritățile de testare stabilite, și menționate mai sus, să nu abuzeze de recoltările efectuate gratuit prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și să se adreseze la centrele de recoltare pentru testarea Covid-19, publice sau private, existente în județul Bihor”

se afirmă într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Bihor, semnat de directoarea executiă Daniela Rahotă.

Tags: BioclinicaBioinvestClinica EuclidClinica Regina MariaClinica SanteCOVID-19Daniela RahotăDirecţia de Sănătate Publică BihorInstitutului Național de Sănătate PublicăMedicisMedicoverMedicrisMedlifeOrdinul MS nr. 807/2020preț test covidSARS-CoV-2Serviciul de Ambulanță Județean BihorSpitalul CF OradeaSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă OradeaSpitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” MarghitaSpitalul Municipal „Ep. N. Popovici” BeiușSpitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu OradeaSpitalul Municipal SalontaSpitalul Orășenesc AleșdSpitalul PelicanSynevoteste covidteste covid în Bihor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Falimentul bunelor intenții. De ce credem mai mult și știm mai puțin?
Actualitate

Falimentul bunelor intenții. De ce credem mai mult și știm mai puțin?

14 aprilie 2021
Teatrul Elisabeta continuă stagiunea online cu un spectacol LIVE
Actualitate

Teatrul Elisabeta continuă stagiunea online cu un spectacol LIVE

13 aprilie 2021
Au fost montate primele 60 de coșuri de gunoi dintr-un lot de 300. Sesizați lipsa acestora!
Actualitate

Au fost montate primele 60 de coșuri de gunoi dintr-un lot de 300. Sesizați lipsa acestora!

12 aprilie 2021
Toate locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate. Prefectura redeschide staționarul II pentru bolnavii cu Covid-19 aflați în stare gravă!
Sanatate

Toate locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate. Prefectura redeschide staționarul II pentru bolnavii cu Covid-19 aflați în stare gravă!

7 aprilie 2021
Cele mai frumoase 8 clădiri renovate în Oradea (FOTO)
Actualitate

Cele mai frumoase 8 clădiri renovate în Oradea (FOTO)

5 aprilie 2021
Ce se întâmplă cu spitalele regionale, cu autostrăzile și cu banii dați de UE pentru a face față crizei Covid-19. Interviu cu Aida Liha Matejicek
Actualitate

Ce se întâmplă cu spitalele regionale, cu autostrăzile și cu banii dați de UE pentru a face față crizei Covid-19. Interviu cu Aida Liha Matejicek

1 aprilie 2021

POPULAR NEWS

Laser care rezolvă, în 30 de minute, incontinenţa urinară sau prolapsul genital, la o clinică particulară din Oradea!

Laser care rezolvă, în 30 de minute, incontinenţa urinară sau prolapsul genital, la o clinică particulară din Oradea!

30 ianuarie 2015
Nu vă lăsați înșelați! „Geniul” din Șimleu care dormea cu scorpioni și tarantule în casă, pus pe țepuit și la Oradea!

Nu vă lăsați înșelați! „Geniul” din Șimleu care dormea cu scorpioni și tarantule în casă, pus pe țepuit și la Oradea!

9 februarie 2015
Foarte important! Cine are prioritate, unde se fac și cât costă testele Covid-19 în Bihor

Foarte important! Cine are prioritate, unde se fac și cât costă testele Covid-19 în Bihor

4 noiembrie 2020
Nici nu l-au construit și a intrat la apă! Noul stadion din Oradea va avea 12.000 de locuri în loc de 15.000-20.000

Nici nu l-au construit și a intrat la apă! Noul stadion din Oradea va avea 12.000 de locuri în loc de 15.000-20.000

13 martie 2020
Merită să ştiţi. Ce este biotehnologia şi de ce nu tot ce este modificat genetic e rău!

Merită să ştiţi. Ce este biotehnologia şi de ce nu tot ce este modificat genetic e rău!

29 iunie 2016

EDITOR'S PICK

Bihorul, promovat cu delicatețuri la Consiliului Europei de la Strasbourg

21 martie 2012
Fotografii din Polonia, într-o expoziţie inedită, la Oradea!

Fotografii din Polonia, într-o expoziţie inedită, la Oradea!

10 aprilie 2014
Rezultate finale Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă. Promovabilitatea a crescut în Bihor de la 19,97% la 21,12%

Rezultate finale Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă. Promovabilitatea a crescut în Bihor de la 19,97% la 21,12%

5 septembrie 2014
Campania de imunizare. Cine se vaccinează în etapa I?

Campania de imunizare. Cine se vaccinează în etapa I?

1 ianuarie 2021
Next Post
Nu e ca în primăvară, dar tot un fel de Stare de Urgență e! De luni, masca e obligatorie peste tot, cursurile sunt exclusiv online iar circulația noaptea este interzisă!

Nu e ca în primăvară, dar tot un fel de Stare de Urgență e! De luni, masca e obligatorie peste tot, cursurile sunt exclusiv online iar circulația noaptea este interzisă!

OradeaPress

© 2020 OradeaPress - Știri din oradea, ziar online independent.

  • Despre / Contact
  • Știri din Oradea

No Result
View All Result
  • Prima pagină
  • Știri
    • Actualitate
    • Anchetă/Poliţie
    • Cultură
    • Educație
    • Eveniment
    • Filarmonică/Teatru
    • Internaţional
    • Naţional
    • Opinie/Pamflet
    • Oradea/Bihor
    • Politică
    • Religie/Culte
    • Reportaj
    • Sanatate
    • Social
    • Sport
  • Editorial
  • Contact

© 2020 OradeaPress - Știri din oradea, ziar online independent.