Lucrările la pista de alergare din jurul coridorului verde Barcăului au fost finalizate, pista fiind deja utilizată de iubitorii de mișcare în aer liber. Lungimea pistei de alergare din jurul coridorului este de 2,2 km, iar lățimea este de 1m.
Lucrările au fost executate de Construcții Bihor (executant) și Edildrum Construct (proiectant), valoarea contractului fiind de aproape 1,7 milioane de lei.
Pista de alergare înconjoară întreg coridorul verde Barcăului, care este amenajat în trei sectoare: zona A – pentru odihnă activă, zona B – pentru joacă și recreere și zona C – pentru odihnă pasivă.
Lucrările la „Coridorul verde din strada Barcăului” au început în 2018 și au presupus amenajarea unei suprafețe de 38.000 de mp. Terenul avea un caracter industrial și de depozitare – cu hale, silozuri, platforme, rampe de descărcare și construcții de birouri aferente, incluzând o cale ferată industrială care deservea transportul de marfă în intravilan. Liniile ferate industriale din intravilanul municipiului Oradea au fost construite începând din 1882 pentru a deservi fabricile vremii, vagoanele de marfă fiind tractate de locomotive cu abur.
De pe calea ferată, vagoanele erau trase pe străzi şi apoi împinse până în curţile întreprinderilor. Vechile linii au fost electrificate în 1906, odată cu construirea primelor linii de tramvai, iar apoi extinse. Căile ferate industriale au fost utilizate în Oradea până în anii ́90, când vechile platforme industriale au încetat să mai funcţioneze, ori şi-au relocat activitatea. Până la începutul anilor 2000, de pe strada Clujului au dispărut, treptat, inclusiv liniile de tramvai, peisajul urban transformându-se radical.
Zonificarea terenului în noul proiect s-a făcut pe trei direcții: una pentru odihnă activă (sport, fitness), una pentru joacă și recreere (terenuri de joacă, peluze generoase cu o mare varietate de plante cu forme și dimensiuni diferite) și una pentru odihnă pasivă (plimbări, odihnă pe iarbă etc). Mobilierul urban a constat în bănci, pergole, mese cu scaune pentru șah, coșuri de gunoi, cișmele de apă potabilă și toalete publice. Au fost plantate aliniamente de arbori și amenajate suprafețe înierbate. Nu a fost uitat nici sistemul de irigații și iluminatul.