Categorized | Social

Dacă pensiile foştilor militari vor scădea, ministrul Apărării susţine că îşi va da demisia

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Complexul Militar Haiducului un prânz de lucru la care au luat parte reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă Disponibilizate şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. În cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe aspecte importante pentru foştii militari, concluzia finală fiind aceea că dacă proiect de lege cu privire la recalcularea pensiilor militarilor disponibilizaţi va trece, ministrul îşi va da demisia.

Într-un comunicat semnat de preşedintele Mircea Dogaru şi Constantin Monac, secretarul general al Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă Disponibilizate (SCMD), transmis redacţiei InfoMondo Militar, se arată că la invitaţia ministrului Apărării Naţionale s-a desfăşurat un prânz de lucru la care au participat conducerile tuturor structurilor asociative ale militarilor în rezervă şi în retragere din întregul sistem naţional de apărare.

„Menţionând că se prezintă în calitate de ofiţer în rezervă, ministrul Apărării a subliniat următoarele :

1. Simularea calculării pensiilor, executată ca urmare a interpelării din Senat, a fost realizată la cererea domniei sale, de către specialişti ai Ministerului Muncii, utilizând softul de calcul al acestui minister, în cooperare cu experţi militari.

2. Absolut toate pensiile militare aflate în plată vor scădea cu procentele enunţate, ba chiar şi cu mai mult, fie şi numai pentru faptul că din calcul va fi exclus Meritul Militar, care reprezintă 20%.

3. În aceste condiţii ministrul a reafirmat că, dacă actualul proiect de lege va trece neamendat în favoarea tuturor categoriilor de militari, domnia sa îşi va da demisia. Totodată ministrul Apărării a facut apel la solidaritate şi unitate, solicitând ca toate structurile asociative ale militarilor să sprijine demersul din Parlament.”

se precizează într-un comunicat de presă dat publicităţii prin intermediul redacţiei InfoMondo Militar.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult