Categorized | Social

34 de emigranţi depistaţi în Bihor

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bihor din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări a reuşit să identifice în ultima periodă 34 de persone care nu aveau drept de şedere în România. 10 cetăţeni străini au primit decizii de returnare de pe teritoriul României, 20 au fost conduşi la Centrul Arad în vederea luării în custodie publică şi îndepărtărea ulterioră din ţară, 1 străin a primit acces la procedura de azil.

În vederea îndeplinirii atribuţiilor conferite de actele normative în vigoare pe linia asigurării ordinii şi siguranţei publice, Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bihor din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări, desfăşoară permanent activităţi cu caracter preventiv şi de combatere a şederii ilegale şi munca nedeclarată a străinilor. Acestea vizează exercitarea unui control permanent asupra mediului reprezentat de cetăţenii străini pe teritoriul României, respectarea legalităţii, a ordinii şi siguranţei publice.

În scopul îndeplinirii sarcinilor pe linia combaterii şi muncii ilegale a străinilor, la nivelul serviciului  au fost planificate şi executate un număr de  52 acţiuni şi controale, din care  cu forţe proprii – 29 şi în cooperare cu alte instituţii 23.  Astfel, au fost controlaţi un număr total de 372 de cetăţeni străini, 34 fiind depistaţi cu şedere ilegală. Dintre aceştia 10 cetăţeni străini au primit decizii de returnare de pe teritoriul României, 20 au fost conduşi la Centrul Arad în vederea luării în custodie publică şi îndepărtărea ulterioră din ţară, 1 străin a primit acces la procedura de azil. Întrucât, 2 cetăţeni străini îndeplineau condiţiile, aceştia au fost invitaţi la sediul pentru reglementarea dreptului de şedere, iar într-un caz a fost interzisă îndepărtarea, străinul fiind căsătorit cu cetăţean român.

Pentru punerea în aplicare a măsurii de returnare au fost organizate şi executate 11 escorte cu forţe proprii, toate la Centrul de Cazare al Străinilor Arad. În ce priveşte îndepărtarea  străinilor prin emiterea deciziilor de returnare de pe teritoriul României, în perioada de referinţă au fost acordate un număr total de 16 decizii, 12 pentru şedere ilegală, 1 urmare a constatării unei căsătorii de convenienţă, 2 la solicitarea cetăţenilor şi 1 ca urmare a revocării prelungirii dreptului de şedere.

În perioada menţionată, au fost emise un număr de 34 autorizaţii de muncă. Cei mai mulţi lucrători străini au venit din China (27), Coreea de Sud (1), Turcia (2) şi Vietnam (4). Principalele meserii pentru care au fost solicitate autorizaţii de muncă sunt: lucrător comercial, bucătar, manipulant marfă, muncitor necalificat,

Totodată,  25 de străini au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale în ceea ce priveşte regimul străinilor pe teritoriul României, valoarea amenzilor fiind de 8.700 lei.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bihor continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale şi munca la negru a străinilor pe teritoriul de competenţă, utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rîndul comunităţii noastre.

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult