Categorized | Oradea

Ioan Mang vrea capul lui Funeriu pentru rezultatele de la Bacalaureat

Preşedintele PSD Bihor Ioan Mang a declarat marţi, 5 iulie 2011, într-o conferinţă de presă la Oradea că ministrul Educaţiei Daniel Petru Funeriu ar trebui să îşi dea demisia pentru rezultatele de la Bacalaureat. Conform senatorului principala vină a ministrului este aceea că şi-a asumat decizii majore fără nicio consultare cu partenerii sociali şi factorii de decizie din Parlamentul României.

Parlamentarul Ioan Mang a declarat marţi, 5 iulie 2011, că ministrul Funeriu vrea să transforme eşecul elevilor de la Bacalaureat în victoria sa politică.

„În faţa unor astfel de rezultate, minima decenţă l-ar fi obligat pe oricare ministru responsabil să încerce să explice cum s-a ajuns la această situaţie.

Actualul ministru al educaţiei, Daniel Petru Funeriu a preferat însă o cu totul şi cu totul altă atitudine.

Adoptând un ton triumfalist, el încearcă să-şi facă un titlu de glorie din performanţa şcolară redusă, împroşcând cu noroi atât cadrele didactice, cât şi elevii care au susţinut examenul”

susţine senatorul.

Ioan Mang consideră că noua strategie de corectare a subiectelor (în care nu s-au mai acordat punctaje parţiale), precum şi măsurile organizatorice luate în premieră în acest an (inclusiv, camerele de filmat din sălile de examen) arată că obiectivele şi intenţiile ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului a fost acela de a demonstreza că nivelul elevilor este mult mai jos decât în ultimii ani.

„Bacalaureatul din 2011 a fost organizat nu pentru a testa ceea ce au învăţat elevii în timpul celor patru ani de liceu, ci pentru a arăta ceea ce nu ştiu şi a confirma astfel spusele preşedintelui Traian Băsescu că şcoala românească produce „tâmpiţi”.

Ministrul Funeriu reuşeşte astfel “performanţa” politică de a rămâne printre “favoriţii” liderului-suprem de la Cotroceni, chiar dacă pentru aceasta a trebuit să sacrifice zeci de mii de elevi şi să arunce în pragul haosului întregul sistemul de învăţământ”

susţine parlamentarul.

Acesta a mai declarat că pentru rezultatele din acest an la examenul de bacalaureat, vinovată nu poate fi considerată o singură persoană.

„Cred însă că în cazul ministrului Funeriu, care îşi asumă decizii majore fără nicio consultare cu partenerii sociali şi factorii de decizie din Parlamentul României, responsabilitatea îi revine în totalitate şi pe cale de consecinţă, ar trebui să-şi dea demisia de onoare”

a spus Mang.

Alături de preşedintele PSD la conferinţă au mai participat şi deputraţii Sonia Drăghici şi Sorin Ioan Roman care au criticat la rândul lor rezultatele de la bacalaureat.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Ioan Mang vrea capul lui Funeriu pentru rezultatele de la Bacalaureat”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Noua propunere a lui Victor Ponta pentru portofoliul de la Educaţie, este împotriva camerelor de supraveghere de la BAC, potrivit unei declaraţii făcute de acesta în cadrul unei conferinţe de presă în iulie 2011, scrie Oradea Press. […]

  2. […] “Adoptand un ton triumfalist, el incearca sa-si faca un titlu de glorie din performanta scolara redusa, improscand cu noroi atat cadrele didactice, cat si elevii care au sustinut examenul” – spunea in 2011, intr-o conferinta de presa, actualul senator si vicepresedinte al PSD Bihor, Ioan Mang, citat de Oradea Press. […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult