Categorized | Sport

Vise spulberate. FC Bihor pierde la UTA și își ia adio de la Liga I

Declarațiile făcute de conducerea clubului la schimbarea antrenorului nu au avut niciun impact. Șocul la care se spera prin aducerea unui antrenor nou la echipă a fost nul în fața unei echipe experimentate cum a fost UTA. Dacă Bihorul visa revenirea în lupta la promovare după meciul cu UTA acum ar trebui să viseze salvarea de la retrogradare. Nu de alta, dar se pare că și cu doi antrenori la cârmă, echipa jocă la fel de prost.

Meciul a început furtunos și, după o combinație rapidă a lui Sorian cu Florean, în minutul 6, încheiată cu șutul pe jos al primului de la 20 de metri, pe lângă poartă, peste numai un minut, în replică, UTA a reușit să deschidă scorul. În urma unei lovituri libere din lateral dreapta, mingea a ricoșat la Mara, iar căpitanul arădenilor a înscris cu un voleu, cu stângul, de la 15 metri, la colţul scurt al porţii lui Fildan.

După această fază, orădenii au revenit în atac și au încercat să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. Mai întâi, în minutul 10, Lupu a centrat periculos în careul arădean, Florean a agățat mingea pe 8 metri, dar Gligor a reușit să-l deposedeze și UTA a evitat pericolul. Șase minute mai târziu, se consemnează un voleu al lui Sorian de la 20 de metri, dar balonul trece puțin pe lângă poartă.

Presiunea echipei orădene crește și, în minutul 17, Florean a executat periculos o lovitură liberă de la 25 de metri, însă portarul Smaranda a reușit să rețină.

În minutul 35, același Florean a ajuns în poziţie excelentă de şut după ce Neagu a alunecat la o minge aruncată în colţul stâng al careului arădean, dar reluarea bihoreanului a ocolit bara porţii lui Smaranda.

Pe finalul primei reprize au devenit mai insistenți arădenii, care în minutul 38, trec incredibil pe lângă golul al doilea. Bucur a reluat din 6 metri cu capul o lovitură de colţ, Fildan a avut un reflex salvator, Sitoe a urmărit, dar Oltean a scos şutul de pe linia porţii.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că s-a intrat la vestiare cu avantajul de un gol al gazdelor.

Experiența a făcut diferența

Repriza a doua a început în forță, și chiar în primul minut de la reluare s-a consemnat o acţiune colectivă a arădenilor, purtată de Mara, continuată de Sitoe şi Hidişan și finalizată cu şpagat din careu de Bucur, dar Fildan a rămas pe picioare şi a reţinut.

Nu a trecut decât un minut și Gligor a executat perfect o lovitură liberă de la 18 metri lateral dreapta, lângă bară la colţul scurt, și scorul a devenit 2-0.

După golul al doilea, orădenii nu mai au ce pierde și ies de tot la joc. În minutul 51, Fl. Pop a tras din întoarcere de la 14 metri mult peste transversală. Șapte minute mai târziu, același Fl. Pop a ajuns singur cu Smaranda după un contraatac, dar portarul arădean a reuşit să pună mâna pe minge şi pericolul a fost îndepărtat.

Chiar dacă a încercat să mai revină, până în final nu s-a mai consemnat altă ocazie serioasă din partea orădenilor, decât de cealaltă parte, în minutul 84, când Mara a şarjat pe partea dreaptă, i-a aşeazat mingea pe 16 metri lui Bucur, dar şutul acestuia a fost reţinut fără probleme de Fildan.

„Vreau să felicit băieții pentru evoluția de pe teren. Cred că rezultatul nu este conform cu realitatea din teren. Sunt foarte mulțumit de evoluția echipei. Am preluat o formație bine pregătită din toate punctele de vedere, atât fizic cât și tehnico-tactic, dar în special fizic. Am pierdut datorită lipsei de experiență. Diferența au făcut-o cei doi jucători experimentați ai arădenilor, Mara și Hidișan”

a declarat după joc a noului antrenor al orădenilor, Iosif Rotariu.

În meciul de la Arad, pentru FC Bihor au jucat: Fildan – Moraru, Oltean, Petrache, Lupu – Danci (min. 82 Bic), Sorian, Selagea, Bîrza (min. 60 Birtalan) –  Fl. Pop (min. 64 Mărkuș), Florean.

Următorul joc pentru FC Bihor va avea loc luni, de la ora 17, pe teren propriu, cu FC Maramureș.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult