Categorized | Sport

Așa da! FC Bihor – FC Argeș 3-0

Deși mai multe șanse de a merge în Liga I le are cealaltă echipă a județului, Luceafărul Felix, FC Bihor le-a oferit orădenilor un prilej de bucurie în minivacanța de 1 Mai. Aceștia au învins la scor echipa FC Argeș, printr-o dublă a lui Ovidiu Bic și un gol al lui Florean, adunând 33 de puncte și coborând de pe locul zece pe nouă, în clasament.

După ce a învins la scor Mureșul la Deva (4-1), orădenii au primit duminică, de la ora 11:00, pe stadionul Iuliu Bodola, vizita echipei FC Argeș.

Contracandidată la calificare la începutul campionatului, echipa din Argeș avea înainte de acest meci 38 de puncte, fiind la 11 puncte de al doilea loc care ducea în Liga I.

Deși era greu de crezult că va promova în Liga I echipa argeșeană încă mai spera, victoria orădenilor aducând-o cu picioarele pe pământ.

Meciul a început alert pentru orădeni, primul avertizment fiind șutul de la 18 metri tras de Selagea. În minutul 22 Bic deschide scorul după o pasă a lui Florean. Bic preia, îl depșește pe fundulea și apoi înscrie.

Următoarea fază importantă are loc în minutul 26 și se soldează și ea cu gol. Dintr-o lovitură de colț, mingea ajunge la Florean care șutează cu putere din 10 metri.

În continuare, meciul se joacă pe contre, argeșenii având de două ori șansa de a reduce din diferență, în minutul 43 prin Dulcea și în minutul 44 prin Bazzi.

Repriza a doua avea să aducă și cel de-al treilea gol. În minutul 48, Ovidiu Bic reia de la marginea careului cu latul, fără nici o șansă pentru Fundulea. 3-0.

Deși, conduși cu scor de neprezentare, argeșenii își împart ocaziile cu bihorenii, meciul jucându-se în continuare pe contre. Pe final, bihorenii atacă în valuri poarta lui Fundulea, dar acesta, fie este salvat ee fundași fie reușește parade salvatoare.

În primul minut de prelungire fundașul Sergiu Oltean primește aiurea al doilea cartonaș galben și este eliminat. Meciul se încheie cu 3-0 și Gheorghe Ghiț reușește a treia victorie consecutivă.

FC BIHOR: A. Popescu – Zanardini, Oltean (cpt), Petrache, Lupu – Coroian, Selagea, Sorian, Bic – Şulea, Florean;
Rezerve: Fildan – Birtalan, Bârză, Diarra, M. Popa, Sfârlea, Hadăr
Antrenor: Gheorghe Ghiţ

FC ARGEŞ: Fundulea – Răuţă, Wallace, Botea, Briceag – A. Popa, Cârstoiu (cpt), Bazzi, L. Manole – Lisandru, Dulcea
Rezerve: Croitoru – C. Tudor, A. Cristian, I. Nicolae, Negoiţă, Ivănică, Beuran
Antrenor: Viorel Dumitrescu

După acest meci, bihorenii au urcat pe locul nouă al clasamentului Ligii 2, Seria Vest cu 33 de puncte la 7 puncte de cealaltă reprezentantă a bihorului Luceafărul Felix.

Elevii lui Leo Grozavu au reușit o victorie importantă împotriva lui Poli Timișoara pe stadionul Dan Păltinișanu cu 2-1 după ce la pauza, scorul a fost 11. În urma acesteia au acumulat 40 de puncte, urcând pe locul 5 al clasamentului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult